Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Cursuri gratuite de calificare în domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului

Calificarea contează. Pentru că poţi avea parte de:

Afla cum te poti inscrie »

Acasa » Stiri » Comunicat de presă – Finalizare proiect

Comunicat de presă – Finalizare proiect

decembrie 6, 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Finanţare europeană pentru calificarea persoanelor din regiunea Sud- Est, angajate pe piaţa muncii în domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului

 

Joi, 05 decembrie 2013, începând cu ora 11.00, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitană Constanta a organizat la Hotel Ibis din Constanţa (Str. Mircea cel Bătrân nr. 39- 41), Sala Ovidiu, evenimentul de finalizare al proiectului Formare europeană pentru servicii turistice de calitate, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Proiectul a fost implementat în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2013, de către Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitană Constanta şi a avut ca obiectiv general creşterea nivelului de calificare a persoanelor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, angajate pe piaţa muncii în domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului.

Prin acest proiect s-au realizat:

1) Dezvoltarea capacităţii locale de furnizare a programelor de formare profesională continuă (FPC) flexibile şi relevante pentru piaţa muncii;

2) Creşterea gradului de informare şi cunoaştere a beneficiilor participării la programe FPC şi servicii de consiliere si orientare profesională;

3) Creşterea nivelului de informare şi motivare vocaţională a angajaţilor din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului prin participarea la programe de consiliere şi orientare profesională a 320 de persoane ocupate în acest sector de activitate;

4) Creşterea nivelului de calificare a unui număr de 176 de angajaţi din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului prin dobândirea, actualizarea sau schimbarea calificărilor în urma desfăşurării programelor de formare profesională continuă.

„Experienţa si calificarea profesională sunt cele mai importante atuuri pe timp de criză. În primul rând, proiectul „Formare europeană pentru servicii turistice de calitate” oferă oamenilor posibilităţi reale de păstrare a unui loc de muncă. Vechimea în muncă şi calificările sunt elemente de care angajatorii ţin cont în procesul de restructurare in vederea reducerii cheltuielilor cu resursele umane. Formarea profesională şi participarea la cursuri de calificare vor fi considerate mereu benefice în carieră.

Mobilitatea pe piata forţei de muncă în România este redusă. Peste 50% din români se îndreaptă spre un loc de muncă similar. Oamenii sunt prudenţi. Totuşi, dacă alegi, reorientarea profesională în cele mai multe cazuri are succes, dar tot un succes îl reprezintă şi dacă rămâi în acelaşi domeniu cu condiţia creşterii nivelului de competenţă prin participarea la cursuri de calificare specializată. Criza nu este un motiv ca oamenii să aştepte, ci mai degrabă o scuză.

Reinventarea în carieră necesită timp. Seminţele pentru o astfel de mişcare se pun cu câteva luni înainte. Trebuie să-ţi întăreşti portofoliul participând la cursuri şi traininguri. Are mult sens să începi de acum schimbarea în domeniu, chiar dacă vei face efectiv pasul cel mare ceva mai târziu.

Încadrarea in muncă se face pe baza calificării profesionale. Angajatorii sunt destul de prudenţi şi atenţi la detalii. Însă un om calificat corespunzător, va avea întotdeauna prioritate.

Aşadar, mesajul meu pentru cei care vor să-şi dea mai multe şanse profesionale este: apelaţi la posibilităţile pe care le aveţi să obţineţi o nouă calificare! Pasul acesta vă poate proteja în viitor” – Viorica-Ani Merlă, Administrator Delegat * Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitană Constanta.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice din Regiunea Sud-Est, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, ai sectorului privat din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului, precum şi jurnalişti.

Comunicat de presă