Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Cursuri gratuite de calificare în domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului

Calificarea contează. Pentru că poţi avea parte de:

Afla cum te poti inscrie »

Acasa » Stiri » Testimonial

Testimonial

mai 17, 2012
Ani Viorica Merla

„Experienţa si calificarea profesională sunt cele mai importante atuuri pe timp de criză. în primul rând, proiectul „Formare europeană pentru servicii turistice de calitate” oferă oamenilor posibilităţi reale de păstrare a unui loc de muncă. Vechimea în muncă şi calificările sunt elemente de care angajatorii ţin cont în procesul de restructurare in vederea reducerii cheltuielilor cu resursele umane. Formarea profesională şi participarea la cursuri de calificare vor fi considerate mereu benefice în carieră.

Mobilitatea pe piaţa forţei de muncă în România este redusă. Peste 50% din români se îndreaptă spre un loc de muncă similar. Oamenii sunt prudenţi. Totuşi, dacă alegi, reorientarea profesională în cele mai multe cazuri are succes, dar tot un succes îl reprezintă şi dacă rămâi în aceiaşi domeniu cu condiţia creşterii nivelului de competenţă prin participarea la cursuri de calificare specializată. Criza nu este un motiv ca oamenii să aştepte, ci mai degrabă o scuză.

Reinventarea în carieră necesită timp. Seminţele pentru o astfel de mişcare se pun cu câteva luni înainte. Trebuie să-ţi întăreşti portofoliul participând la cursuri şi traininguri. Are mult sens să începi de acum schimbarea în domeniu, chiar dacă vei face efectiv pasul cel mare ceva mai târziu.

Încadrarea în muncă se face pe baza calificării profesionale. Angajatorii sunt destul de prudenţi şi atenţi la detalii, însă un om calificat corespunzător, va avea întotdeauna prioritate.

Aşadar, mesajul meu pentru cei care vor să-şi dea mai multe şanse profesionale este: apelaţi la posibilităţile pe care le aveţi să obţineţi o nouă calificare! Pasul acesta vă poate proteja în viitor.”

Viorica-Ani Merlă

Administrator Delegat * Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitană Constanta